Nyhetsarkiv


Asker Storband spiller Torsten Maass!

Åpningskonsert Asker Jazzfestival 2007

Onsdag 10. oktober 19:30
Cafe Lancelot, Asker

Torsten Maass Asker storband er kjempeglade for igjen å kunne spille på Asker Jazzfestival. Den 10. oktober vil bandet spille et repertoar bestående av tradisjonell lettsvingende musikk med en ny vri, skrevet at den dyktige tyske musikeren Torsten Maass. Torsten Maass er født i 1967 i Tyskland. Han spiller selv trompet og har spilt med en rekke kjente musikere, bl.a. i Bob Brookmeyer?s New Art Orchestra. Som komponist og arrangør har han jobbet med kjente band som NDR Big band, RIAS Big Band, Peter Herbolzheimer Rhythm Combination & Brass og Swiss Army Band. I tillegg har han jobbet med TV show i både Tyskland, Østerrike og Sveits.

Asker Storband gleder seg til å komme til Asker Jazzfestival og er sikkert på at repertoaret vil falle i smak hos publikum.

 

Asker Storband med Even Kruse Skatrud!

Fredag 9. februar 20:00
Cafe Lancelot, Asker
Pris: 100,-/75,- (Budstikkakortet)

Even Kruse Skatrud Asker Storband stiller den 9. februar med komponisten, bandleder og trombonisten Even Kruse Skatrud. I 2006 utga han han plata "EvenEven Big Band" med egenskrevet storbandmusikk som fikk svært gode kritikker. Plata lå på Norsktoppen i 10 uker. Plata består av komposisjoner som Skatrud har skrevet de siste 10 årene. Skatrud har i sitt virke som komponist og arrangør skrevet musikk for bl.a. Lill Lindfors, Sofian, Marianne Antonsen, Kringkastingsorkesteret, Norske Store, Oslo Groove Company, Militærkorpsene og alle bandene han selv spiller med. Med "EvenEven Big Band" markerer han seg som en sterk solist, bandleder og komponist. Asker Storband vil spille et utvalg av låter fra plata på konserten den 9. februar, med Even selv som solist.

Utdrag fra anmeldelsene:
-"Trombonist og komponist verdt å merke seg" - Terningkast 5 - Bergens Tidende
-"Frydefull og imponerende" - "Røff storbandskive" - Terningkast: 5 - Smaalenenes Blad
-"Eventyrlig for Eveneven" - Terningkast 5 - Romerikes Blad
-"Klassisk Jazz !" "Riktig lekkert" - Terningkast 5 - Gudbrandsdølen
-"Vi snakker om en komponist vi har all grunn til å høre mer fra" - Sarpsborg Blad - Terningkast 4
-"Tøff moderne storbandmusikk anno 2006 der tradisjonen både blir tatt vare på og videreført" - Oslo Puls

I tillegg til Even sin musikk vil Asker Storband også spille et sett med utvalgte låter fra Count Basie's repertoar.

Asker Storband har 25-års jubileum i 2007 og starter jubileumsåret med denne konserten på Lancelot. Vi lover at du blir fornøyd!

 

Asker Storband åpner Asker Jazzfestival!! 

Onsdag 4. oktober 19:30
Cafe Lancelot, Asker
Pris: 200,- (25 % rabatt med Budstikkakortet)

Til åpningskonserten kommer Asker Storband med et repertoar bestående utelukkende av den etterhvert så berømte og prisvinnende kompositøren og bandlederen Gordon Goodwin. Hans kritikerroste album "Swingin' for the fences" ble innspilt for få år siden av hans "Big Phat Band" bestående av eliten av musikere i Los Angeles (Arturo Sandoval, Michael Brecker, Eddie Daniels for å nevne noen). Musikken hans er noe av det mest spennende som finnes for storband i dag. Her er variasjon i instrumentvalg så vel som stilarter. Noen låter starter med Bach-inspirerte klassiske toner, mens andre er heftige samba, salsa, cha-cha, funk eller intensive swinglåter!

Musikken er samtidig svært krevende å spille. Asker Storband har derfor brukt god tid på å forberede konserten. Se fram til å møte et sterkt storband som er svært samspilt og som har tydelig spilleglede over dette stoffet.

Dette blir en konsert du blir glad du kom for å høre!

 

Big Band Battle - 3 store heftige band! 

Søndag 19. mars 19:30
Musikkflekken, Sandvika
Pris: 120,-/80,-

Med Sandefjord Storband / Ett Fett / Asker Storband

Det er duket for «Big Band Battle» med tre storband på én kveld. Sandefjord Storband presenterer musikk av Sandefjord-komponister. Storbandet samarbeider jevnlig med artister som Kåre Conradi. Bandets leder Hans Mathisen er et kjent navn i musikklivet både som arrangør, gitarist og bandleder.

Ett Fett Storband kommer med et «jump-swing-konsept» med sprudlende og energisk overskuddsmusikk. Håvard Fossum har skrevet arrangementer og leder bandet.

Asker Storband vil spille låter av Gordon Goodwin, en ung, men svært anerkjent amerikansk komponist. Hans komposisjoner er kompliserte og morsomme - og varierer fra heftig swing til samba, salsa, bossa, funk og Bach.

 

Asker Storband spiller Gordon Goodwin

Fredag 13. januar 21:00
Café Oscar, Storgata 5, Fredrikstad
Lørdag 14. januar 14:00
Glenghuset, Dronningens gate 34, Sarpsborg

Asker Storband kommer denne gang til Østfold med repetoir bestående utelukkende av den etterhvert så berømte og prisvinnende komposten og bandlederen Gordon Goodwin. Hans kritikerroste album "Swingin' for the fences" ble innspilt for få år siden av hans "Big Phat Band" bestående av eliten av musikere i Los Angeles (Arturo Sandoval, Michael Brecker, Eddie Daniels for å nevne noen). Musikken hans er noe av det mest spennende som finnes for storband i dag. Her er variasjon i instrumentvalg så vel som stilarter. Noen låter starter med Bach-inspirerte klassiske toner, mens andre er heftige samba, salsa, cha-cha, funk eller intensive swinglåter!

Gordon Goodwin Musikken er samtidig svært krevende å spille. Asker Storband har derfor brukt god tid på å forberede konserten. Til Fredrikstad og Sarpsborg kommer et sterkt storband som er svært samspilt og som har tydelig spilleglede over dette stoffet.

Dette blir en konsert du blir glad du kom for å høre!

Asker Storband spiller Gordon Goodwin

Søndag 11. desember
Blå, Brenneriveien, Oslo

Asker Storband kommer denne gang med repetoir bestående utelukkende av den etterhvert så berømte og prisvinnende kompositøren og bandlederen Gordon Goodwin. Hans kritikerroste album "Swingin' for the fences" ble innspilt for få år siden av hans "Big Phat Band" bestående av eliten av musikere i Los Angeles (Arturo Sandoval, Michael Brecker, Eddie Daniels for å nevne noen). Musikken hans er noe av det mest spennende som finnes for storband i dag. Her er variasjon i instrumentvalg så vel som stilarter. Noen låter starter med Bach-inspirerte klassiske toner, mens andre er heftige samba, salsa, cha-cha, funk eller intensive swinglåter!

Gordon Goodwin Musikken er samtidig svært krevende å spille. Asker Storband har derfor brukt god tid på å forberede konserten. På Blå kommer et sterkt storband som er svært samspilt og som har tydelig spilleglede over dette stoffet.

Dette blir en konsert du blir glad du kom for å høre!

Big Band Battle

Lørdag 30. april 16:30 - 19:00
Asker Kulturhus, Multisalen
Pris: 100,-/50,-

For første gang står alle 4 storbandene i Asker på scenen samtidig! Sammen med Vollen Big Band, Up & Blow og Føyka Storband inviterer vi til storbandmønstring. Mange spennende solister står på programmet, både instrumental og vokal. Bandene spiller hvert sitt sett, med innlagte pauser hvor det blir muligheter for forfriskninger.

Konserten er en del av Kulturuken i Asker. Se deres hjemmeside for mer informasjon.


ASKER STORBAND / JOSTEIN HASSELGÅRD

Lørdag 22. januar 20:00
Musikkflekken, Sandvika
Pris: 120,-/80,-

I sommer hadde vi stor suksess som en av hovedattraksjonene ved Ålesund Storbandfestival. Omtalen var strålende og returbiletten sikret! Deler av denne konserten, pluss en del nytt, fremføres nå på Musikkflekken. Låtene varierer med arrangementer bl.a. fra Pat Metheny og Jukka Linkola. Bandet stiller med en solid besetning bestående av noen profesjonelle musikere og gode amatører.

Jostein Hasselgård Jostein Hasselgård er Fredrikstad-gutten som er i vinden som aldri før! Vi husker vinneren av norsk GP 2003 og 4. plassen i den internasjonale finalen. Jostein sitter imidlertid ikke stille, selv om han fortsatt studerer under Sidsel Endresen og Solveig Slettahjell ved Norges Musikkhøgskole, og er i disse dager plateaktuell med eget band og selvskrevne låter. Mange vil også kjenne ham som delprogramleder i Julemorgen. Jostein er forøvrig i tillegg til vokalist en habil pianist! Han har en lang merittliste, bl.a. med oppsetninger i Fredrikstad og samarbeid med Gil Bonden i Drammen. Han har opptrådt med ulike storband i flere år, og det blir garantert spennende å høre ham i samspill med oss!

Storbandfestivalen i Ålesund

Lørdag 22. mai 14:00
Paviljongen i gågata, Ålesund
Pris: Gratis
Lørdag 22. mai 20:00
Hovedscenen, Ålesund
Pris: 300,- for dagspass, 200,- for kvelden (20:00-02:00)
Ålesund Storbandfestival arrangeres for andre gang Kristi Himmelfarts helga 2004. Det er første gang vi gjester festivalen hvor vi er så heldige å få spille to konserter.

Den første konserten blir en formiddagskonsert på lørdag 22. mai. Vi har med oss våre vokalister og vil framføre noe "lettere" storbandmusikk i paviljongen i gågata. Dette blir en passende oppvarming til konserten senere på kvelden.

Klokken 20:00 entrer vi Hovedscenen på Dronning Sonjas plass. Her vil vi presentere vårt seneste repertoar med arrangementer gjort kjent av noen av de største storbandprofilene gjennom historien. Vi kan nevne navn som Count Basie, Woody Herman, Maynard Ferguson og Charles Mingus.

Få også med deg vår musikalske leder Bård Melhus sammen med Ålesund Storband fredag 21. mai på Hovedscenen.

Se Ålesund Storbandfestivals hjemmesider for mer informasjon.

Kulturuken i Asker

Fredag 14.mai 22:30
Torget, Asker Sentrum
Pris: 200,- for hele kvelden
Fredag kveld spiller vi på Torget i Asker sammen med askerkoret Midnattsol, under sin leder Jarle Flemvåg. Konserten er en del av Kulturuka i Asker som i år arrangeres av Asker Bluesklubb.

Vi og Midnattsol skal fremføre hver vår avdeling, som blir knyttet sammen av en felles del midtveis i konserten. Dette blir generalprøven på mye av stoffet vi har med oss til storbandfestivalen i Ålesund neste helg, hvor vi kommer til å presentere et sett med arrangementer gjort kjent av de store storband profilene.

Resten av kveldens program finner du på kulturukas hjemmesider.

Storbandkonsert på Kulturlåven

Lørdag 6.mars 17:00
Kulturlåven, Askerveien 19, Asker Sentrum Pris: 50,-
Lørdag ettermiddag spiller Asker Storband og storbandet AMOK konsert på Kulturlåven i Asker. Asker Storband ledes av saxofonisten Bård Melhus og spiller moderne storbandjazz av komponister som Pat Metheny og Jukka Linkola. AMOK er storbandet ved Asker kulturskole. Bandet ledes av Øystein Sparr,og medlemmene er i alderen 15 til 18 år. De har et repertoir som spenner seg fra standardlåter til funk.

Big Band Battle

Lørdag 11.oktober 19:00
Sagene Festivitetshus, Sagene
Pris: 100,-
Lørdag 11. oktober arrangerer vi i samarbeid med Onsøy Storband, Big Boss Band og Eidsvoll Storband Big Band Battle på Sagene festivitetshus. Du kan denne gang få høre oss sammen med vår kvinnelige vokalist, samt hygge deg med storbandmusikk ut i de små timer. Dørene åpner kl.19:00 og det blir servert forfriskninger i baren.

Sandvika Storbandfestival 2003

Fredag 29. august, 23:30
Musikkflekken, Sandvika
Pris: 120,-
Fredag 29. august kl. 23.30 spiller Asker Storband på Musikkflekken under Storbandfestivalen i Sandvika. Våren 2003 har bandet hatt et prosjekt med musikk kun fra Maynard Fergusons repertoar. Maynard Ferguson, født 1928, er en av verdens storband legender. Han har preget jazzen i fem tiår. Med sitt kraftfulle trompetspill i de høye registrene, har han påvirket mange generasjoner av trompetister.

Vårt Maynard prosjekt ble første gang fremført i sin helhet på jazzfestivalen i Terrassa utenfor Barcelona i mars 2003. Repertoaret ble også fremført på BLÅ 15. juni. Under Storbandfestivalen vil vi fremføre store deler av dette repertoaret, samt en del nytt stoff i ulike genre. I tillegg vil vi ha med oss vår faste vokalist Anders Aunbu som vil fremføre en del godbiter fra vårt repertoar.

Foruten vår faste trompetrekke bestående av Gunnar Andersen, Rune Eide, Jøns Sjøgren, Kristian Holm og Henrik Bøhler er det også muligheter for at gjestetrompetister dukker opp utover kvelden/natten.

For mer informasjon om Storbandfestivalen 2003 ta en titt på deres hjemmesider .

Utekonsert, St.Hanshaugen

Fredag 20. juni, ca 18:00
Utescenen, St.Hanshaguen
Pris: Gratis
Asker Storband avslutter sesongen med en konsert i samarbeid med Big Boss Band på St.Hanshaugen, fredag 20. juni. Konserten starter i seks-tiden (med værforbehold) og vår vokalist Anders Aunbu vil fremføre flere låter.

Ta med famile og venner på en hyggelig aften i parken.

A Tribute To Maynard Ferguson

Søndag 15. juni, 19:00
Blå, Brenneriveien, Oslo
Pris: 100,-
Asker Storband gjentar suksessen på Route 66, og gir nok en konsert med kun låter fra Maynard Ferguson repertoar. En konsert du kanskje gikk glipp av, men som du nå har sjansen til å høre igjen. Denne gang spiller vi på Blå, søndag 15. juni kl. 19! Frank Brodahl er for anledningen booket inn som ekstramannskap i trumpetrekka som forvrig består av Gunnar Andersen, Jøns Sjøgren, Rune Eide, Kristian Vedvik Holm og Henrik Bøhler.

Maynard Ferguson konsert

Onsdag 2. april kl. 20:00
Route 66, Kirkegata 26, Oslo
Pris: 80,-
Onsdag 2. april kl. 20:00 holder Asker Storband konsert på Route 66 i Kirkegata. Dette blir en konsert kun med låter fra Maynard Fergusons repertoar. På programmet står bl.a. Hit and Run, Cruisin' for a Bluesin', Four, Gonna Fly Now, Slide's Derangement, Coconut Champagne og mange, mange flere.En konsert du rett og slett ikke må gå glipp av. Rune Haglund er for anledningen booket inn som ekstramannskap i trumpetrekka som forøvrig består av Gunnar Andersen, Jøns Sjøgren, Rune Eide, Kristian Holm og Henrik Bøhler.