Asker Storband

Om Asker Storband fra 1982 frem til i dag

Asker Storband ble stiftet i 1982 og er kjent for å være ett av Norges beste amatørstorband. Jens Wendelboe har vært bandets musikalske leder siden 1985, og siden den gang har bandet gjennomgått en rivende utvikling.

Det startet med platen "Jazzmania" i 1985, en plate der alle låtene enten er komponert eller arrangert av norske komponister, som Helge Hurum, Hallvard Kausland, Jens Wendelboe m.fl. Laila Dalseth er vokalist på platen, og hun var også med på debutkonserten i 1983.

Bandet har gjennom sin historie samarbeidet med kjente artister fra Norge, Sverige og England, deriblant Georgie Fame, Svante Thuresson, Sylvia Vrethammar, Wenche Myhre og Karin Krog. Av instrumentalister kan nevnes Frode Thingnæs, John Surman, Bjørn Kruse, Knut Riisnæs og Johan Bergli. Vi har også hatt gleden av å samarbeide med pop/rock-artister som Steinar Albrigtsen og Øyvind "Elg" Elgenes.

Jens Wendelboe var musikalsk leder fram til sommeren 2000, og siden da har Bård Melhus overtatt ledelsen.

Hva er spesielt med Asker Storband?

Vi anser at fleksibilitet er vårt største fortrinn. Vi stiller med taffelpianist til middagen, lite jazzensemble til mottagelser, tyrolerorkester til oktoberfester og nisseorkester til julebord. Vi lager rhytm-and-bluesband eller musikkorps alt etter hva arrangørene ønsker seg. Etter et lite sceneskifte får man et 17-manns smokingkledd storband i ekte ballroom-tradisjon.

Repertoaret spenner over de fleste tidsepoker og stilarter, med hovedvekt på storbandjazz i Glenn Miller/Count Basie-genrene. Vi fletter inn litt rock/disco/pop for de yngre i selskapet, vals, tango og polonaise kan ordnes, samt litt soul og rhytm-and-blues sunget av profesjonelle vokalister. Latinlåter har vi også for de som ønsker litt heftigere rytmer.

Dette relativt omfattende repertoaret samt vår rutine og profesjonelle gjennomføring av arrangementer har skaffet oss mange prestisjetunge oppdrag i inn- og utland, bl.a. jobb på Ronnie Scott's jazzklubb i London og vår egen Kongsberg Jazzfestival. Vi hadde også æren av å spille for Frank Sinatra i forbindelse med hans forrige besøk i Oslo, og vi spilte i forkant av Manhattan Transfer's siste konsert i Oslo Konserthus.

Dette er selvsagt kun et lite utdrag av 20 års aktivitet. Allikevel håper vi at det gir et bilde av Asker Storband og hva vi har å tilby til nettopp DITT arrangement.